Uzman Gerontolog Pelin Varol
Gerontoloji lisans öğrenimini Akdeniz Üniversitesi’nde 2017 yılında tamamlamıştır. Lisans eğitimi süresince Türkiye Alzheimer Derneği Antalya Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü, Özel Dört Mevsim Bakım Merkezi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi gibi kurumlarda çeşitli çalışmalara katılmıştır.
Yüksek lisans eğitimini Sosyoloji alanında tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi süresince Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü’nde (2018-2019) ve Senex Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi’nde kongre sekreteryasında çalışmıştır. Ayrıca Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nde Hasta ve Yaşlı Özbakım dersi vermiştir
Lisans ve yüksek lisans eğitimi boyunca “Antalya Yaşlılık Araştırması (AYA) 2016”, “Gökbük Yaşlılık Araştırması (GYA) 2017”, “Sigma Phi Omega - Gerontology Honor Society”, “Sahadan Sesler Fotoğraf Sergisi 2018”, “Dijital Kültürde Yaşlanma & Sonrası Atölye Çalışması 2019”, “Yaş Dostu Kentlere Doğru: Hızla Yaşlanan Bir Toplumda Yaş Dostu Çevreler ve Hizmetler Yaratmak Projesi 2019”, Tasmania Üniversitesi “Understanding Dementia”, “Preventing Dementia” ve “Understanding Traumatic Brain Injury (TBI)” gibi çeşitli eğitim, araştırma, proje ve atölye çalışmalarına katılmıştır.
2017 yılından itibaren Türkiye Alzheimer Derneği Antalya şubesinde Alzheimer hasta ve yakınları ile çalışmakta olup bireysel danışmanlık hizmeti vermektedir. Türkiye Alzheimer Derneği Antalya şubesinde demans/Alzheimer hastalığı hakkında bilgilendirme ve hastaların bakım süreçlerini planlamaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Halk arasında daha çok bunama olarak geçen Alzheimer hastalığında tanı, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde Alzheimer hasta yakınlarına danışmanlık sağlamaktadır. Alzheimer hastalarının gündelik yaşamlarını daha kaliteli geçirmelerini sağlamak açısından rehabilitasyon merkezleri ve gündüz bakım evleri ile dernek üyelerinin koordinasyonunda görevlidir. Alzheimer hastalarının hastalık sürecinde daha iyi bir bakıma ulaşmaları açısından sağlık personellerinin eğitiminde yer almaktadır. Ayrıca Alzheimer hastalarına yönelik zihinsel ve sosyal aktivite planlarını oluşturmaktadır. Demans hastalarının ilaç tedavisine ek olarak birçok bilişsel etkinlikleri kapsayan rehabilitasyon programları uygulamaktadır. Beynin farklı bölgelerini çalıştıran zihin aktivitelerini içeren bu program ile hastanın bellek / becerilerini korumak ve işlevselliğini arttırmak hedeflenmektedir.